Izkušnje pacientov

Z enim sklopom terapij ste mi pozdravili širok spekter težav: neredna menstruacija, vodne ciste, slab spanec in anksioznost. Zelo sem vesela! Priporočam vsaki ženski!

Amelie, 31

Spet spim! Vse pohvale dr.Gongu!

Tina, 42

Prišla sem k vam, ker sem prejela darilni bon. Že po prvi terapiji sem opazila občutno izboljšanje v zgornjem delu trebuha, napihnjenost je precej izginila. Naročila sem se na prvih 10 terapij in vsakokrat komaj čakam, da pridem v ordinacijo. Hvaležna sem dr. Liu, da mi je prisluhnil v mojih težavah, saj jih je bilo kar nekaj. Hvaležna sem osebju v ordinaciji, za ustrežljivost, prijaznost in z eno besedo povedano: ENKRATEN TIM ste! Tako v ordinacijo človeka res ni strah priti.

Magda, 65

Za alternativno zdravljenje sem se odločila, ker mi naši doktorji kljub vsem raziskavam in pregledom, niso znali pomagati. Bila sem pri različnih specialistih, a je bila moja bolezen za njih neznanka. Diagnoze so bile različne (avtoimuna bolezen, sistemski lupus ...), a nič potrjenega. Bolečine so bile iz dneva v dan hujše (bolečine v glavi, želodcu, nogah...). Jemala sem antidepresive in metadrol . Nakar sem se odločila, da poskusim z alternativo. Pri TKM so mi povedali, da imam zelo oslabljen imunski sistem, poleg težav z živci. Odločila sem se za zdravljenje. Stanje se mi je po nekaj terapijah vidno izboljšalo. Počutim se bolje, imam več energije, bolečine so manjše.

Vida, 49

Ko človek izgubi upanje vase, mu to zaupanje znova povrne tradicionalna kitajska medicina. Pri zdravljenju zelo težke bolezni sem znova pri močeh po njihovi zaslugi. Sedaj že vozim zopet osebni avtomobil, sam lahko poskrbim zase in za svojo ženo. Hvala!

Stanislav, 89

Cenjeni!

Ena velika pohvala celotnemu osebju za prijaznost in velikodušnost dr. Hana in vašega g. Miha, izrednega prevajalca. Obema s kolegico so pri najinem zdravljenju  hrbtenice in kolena učinkovito pomagali.  Za vse iskrena hvala v spoštovanju.

Marjana, 49

Spoštovani!

Lepo, da ste prišli v Slovenijo, zdravit brez kemije. Imam dobre izkušnje, doktor Han mi je pomagal ozdravit: nespečnost, bolečine v glavi (temen glave pekoč kot žerjavica, stanje po možganski kapi), mravlinčenje nog, rok, obraza in spodnje ustnice. Sedaj se tudi psihično dobro počutim. Hvala tudi odličnemu prevajalcu in vsem sodelavcem.

Ivan, 65

Veliko več žensk se dandanes srečuje s težavami in boleznimi materničnega vratu. Tako sem na preventivnem pregledu pri ginekologu izvedela, da imam rakaste celice na materničnem vratu. V bolnišnici je sledil »manjši« operativni poseg (konizacija). Po mesecu dni, sem na kontrolnem obisku pri ginekologu bila napotena nazaj v bolnišnico, ker poseg ni bil uspešen. Po posvetu z zdravnikom, sem izvedela, da z vnovičnim posegom v maternico obstaja velika verjetnost, da ne bom morala imeti otrok. Tako sem se odločila, da obiščem kakšno drugo možnost. Tradicionalno kitajsko medicino! Dr. Qu, je takoj po pregledu povedal, da operacija ne bo potrebna in mi priporočal terpijo. Po opravljenih terapijah se je stanje izboljšalo in vnovični poseg ni bil več potreben. Tako lahko iz lastnih izkušenj povem da terapije kitajske medicine resnično delujejo in jo priporočam vsem s podobnimi in tudi drugimi težavami. Hvala doktorju in celotnemu kolektivu TKM. Po dobri izkušnji, se vedno znova vračam k njim na terapijo ali nasvet, da vzdržujem dobro počutje.

Maja, 30

Med nosečnostjo sem se za tretma odločila, ker sem imela v prvih treh mesecih nosečnosti težave s spanjem in jutranje slabosti. Učinkovati je začela takoj in tako sem počasi lahko več jedla in se bolje počutila. Celo nosečnost sem do dneva poroda res dobro in veliko spala, kar je še kako pomembno, da se je moje telo lahko pripravilo na materinstvo. Zadnjih šest tednov sem enkrat na teden hodila na tretma, kot pripravo na porod. Ko so se popadki začeli sploh nisem vedela, da so popadki in sem na internetu brala kako naj bi se jih čutilo. Še ko sem jih imela na 3 minute sem lahko brez težav hodila .Odprla sem se zelo hitro, za sam porod sem se sicer odločila za epiduralno anestezijo, ker je bil otrok ovit s popkovnico. V naslednji nosečnosti se bom brez dvoma spet odločila za terapijo kot pripravo na porod. Otrok je zdrav in umirjen, ker sem bila taka zahvaljujoč tretmanu tudi sama med nosečnostjo in porodom.

Mojca, 36

S kitajsko medicino sem stopil v stik kmalu po otvoritvi enote v Kopru. Do večine informacij sem prišel po internetu, sledil je prvi stik in nato pregled pri doktorju tradicionalne kitajske medicine. Odločil sem se za terapije z namenom odpraviti zaprtje in omotice. Stanje se je popravilo, ponovil sem kasneje še eno terapijo in izboljšalo se je tudi počutje. Na koncu velja še omenit koristne napotke o zdravi prehrani, masaži in gibanju.

Borut, 41

Večkrat v življenju se najdemo na mestu, ko ne vemo poti naprej. Tako se je zgodilo tudi meni, nabralo se je kup težav, kot so problemi s spanjem, vrtoglavica, občasne bolečine v roki,… Takrat pa pride na obisk prijateljica in pove, da je skupna znanka imela podobne tegobe in jih je s tradicionalno kitajsko medicino zelo dobro rešila. Tudi sama sem se takoj odločila in poklicala in stanje se mi že izboljšuje.

Diana,47

Za tradicionalno kitajsko medicino sem se odločila predvsem zaradi težav z ožiljem, kasneje pa tudi zaradi težav s sluznico, hrbtenico in šumenjem v ušesih. Lahko rečem, da sem več kot zadovoljna in boljše pomoči nisem dobila nikjer. Po terapijah se počutim odlično. Kar pa mi je pri vas še posebno všeč pa je to, da me doktor posluša za vsako mojo težavo in mi vedno posveti. Zelo sem hvaležna za vse nasvete doktor Hana in prevajalca Miha. Ves kolektiv oddaja pozitivno, sproščeno energijo in resnično se počutim dobro sprejeto.  Tradicionalno kitajsko medicino priporočam vsem, ki imate težave z zdravjem, saj je uspeh zagotovljen.

Marija, 83

Na tretma sem prvič prišla pred približno letom dni, po tem, ko me je že približno deset let mučila nespečnost. Pozitivni učinki so se pokazali že v prvem tednu, spala sem bolj trdno, manj sem se zbujala in strah pred spanjem je izginjal. Izjemno pozitiven učinek pa je tretma imel tudi na bitje srca. Že približno tri leta sem imela probleme s palpitacijami, čeprav z mojim srcem fizično ni bilo nič narobe. Šele z terapijo sem videla, kako pravilno in mirno mi utripa sedaj. Terapijo ponavljam sedaj na pol leta, ker telo in možgani potrebujejo čas, da se privadijo na ravnovesje v telesu. Rada bi pohvalila dr. Junhao in prevajalko Silvijo, ker res dobro sodelujeta, da se vedno počutim, da je zame dobro poskrbljeno. Ker sem imela tudi nekaj težav z mehurjem in prebavo, mi je zdravnik predlagal mokse, ki sem jih vestno uporabljala par mesecev in so imele super učinek. Terapijo priporočam vsem, ker postavlja naravno ravnovesje v telesu, brez kemije, ki jo zahodna medicina pogosto predpisuje za hitro, a dolgoročno zelo škodljivo rešitev.

Žana, 33

Imel sem to srečo, da mi je uspelo obiskati Kitajsko kar štiri krat. Na eni izmed potovanj so nas peljali tudi v tradicionalno bolnišnico in nam predstavili terapijo. Konec junija 2012 me je zadela težka možganska kap po levi strani telesa. Imel sem močno izgubo spomina, otrdelost nog, rok in mučili so me močni krči. Spomnil sem se na terapiijo in ko sem videl oglas sem se takoj odločil za obisk. Zdaj redno obiskujem terapije, krčev nimam več, počutim se bolje, povrnil se mi je tudi spomin, počasi začenjam čutiti levo roko. K temu zdravniku bom vedno hodil, jaz ga kličem 'naš kitajec', saj je zelo pozoren. Kot dodatno vsi pacienti hodijo točno in ni čakanja.

Darko, 71

S tradicionalno kitajsko medicino sem se prvič srečala pred 4 leti, ko sem imela hude želodčne bolečine, ki jih klasična medicina ni mogla odpraviti. Prve spremembe sem opazila že po treh terapijah, sočasno so mi nehali otekati gležnji in zmanjšala se je vidnost celulita. Po desetih terapijah sem opazila manjšo vidnost gubic, večjo umirjenost in boljše spanje. 

Kasneje sem doma, po navodilih dr. Junhao, uspešno izvajala moksibustijo. Nato sem terapijo uporabljala kot pripravo na prvi porod. 

Trenutno si z tretmani več kot uspešno lajšam šumenje v ušesih, nenadno razbijanje srca in bolečine v križu - kar je po besedah klasične medicine normalen pojav tretje nosečnosti.

Menim, da je dr. Junhao odličen zdravilec, ki zna pravočasno in ustrezno prilagoditi terapijo vsem mojih zdravstvenim težavam. 

Zame je tradicionalna kitajska medicina pravo odkritje in jo toplo priporočam vsem, bodisi kot kurativo pred majhnimi zdravstvenimi nadlogicami, bodisi kot izvrstno pomoč pri zdravljenju bolezni z zdravljenjem klasične medicine.

Urška, 39

Bilo je v mesecu marcu leta 2009. Takrat sem se prvič srečala z njimi. Bolezni kot so stres, iztrošenost, izčrpanost in tinitus, so se mi pojavile čez noč. Pomoč sem poiskala pri naših zdravnikih, a mi niso znali pomagati drugače kot z antidepresivi.

Po nasvetu prijatelja sem stopila do Zelene ulice v Mariboru do ordinacije kitajske medicine. Tam sem naletela na prijazno administratorko, ki mi je hitro našla prosti termin za obisk pri zdravniku.

Srečanje z njimi mi je bilo novo. Prevajalka Špela me je pospremila do dr. Qu, ki je tudi postavil diagnozo. Z razliko od naših zdravnikov mi je povedal, da sem doživela grozen stres in da prihaja do odpovedi ledvic, ki jim moramo takoj začeti zdraviti. Opozoril me je tudi, da bo odpoved doletela še kakšen notranji organ. Katerega, mi žal ni znal povedati. Začela se je moja trnova pot. Pomagali so mi vsi. Prvih 30 terapij ni bilo dovolj. Nato sem dobila še 30 masaž pri maserju Jao. Zaprosili smo še za drugo mnenje pri dr. Gongu in maserju Huju. Vsi so bili prijazni z menoj, vsi so me spodbujali in mi zelo pomagali. Danes se rada pošalim in rečem, da sem »udarila dol vse Kitajce«.

V prvih dveh mesecih vsakodnevnih terapij sem shujšala za 12 kg, bila zelo slabotna in čisto na tleh. Vedno so mi govorili, da bo počasi bolje. Zdravniki so se med seboj dogovorili, da mi bodo pomagali še z njihovimi zdravili. V tem času je prišlo tudi do odpovedovanja jeter. Niso mi hoteli povedati, da ne bi bila še bolj obupana.

Ko so se vračali z dopustov, so mi prinesli zdravila. Dr. Gong mi je dal navodila kako jih jemati. In tega trenutka na vrtu se še vedno spominjam. Vsi so bili z menoj, oba zdravnika dr. Gong in dr. Qu in oba maserja Jao in Hu ter prevajalka Špela. K meni je pristopil dr. Qu in me objel okrog ramen in mi rekel, da bo bolje in da me ima rad. Mogoče so nekomu zdi to smešno ali celo čudno. Meni ne, meni je to veliko pomenilo.

Z dr. Gongom sva nadaljevala zdravljenje po enomesečnem odmoru. Terapija in njihova zdravila so začela delovati. Tako sem se po 226 terapijah, postavila končno na noge. V bistvu sem bila z njihovo pomočjo vztrajna in uspela v letu in pol premagati stres. Moj zdravnik je bil s tem rezultatom zelo zadovoljen. Sama sem tudi veliko naredila v tistem času zase. Veliko sem se gibala na zraku, hodila in ponovno stopila v plesno dvorano. Veliko sta k temu pripomogla tudi moj mož in hčera.

Še danes se mojih kitajčkov držim. Še danes hodim k njih na masaže in terapije, da vzdržujem svoje stanje. Ker imam od časa do časa težave s kolenskimi vezmi, se jim oglasim in mi tudi pomagajo. Pri tem gre velika zasluga administratorki Katji, ki hitro najde kakšen prost termin zame. Danes je moj zdravilec dr. Qu. To je zravilec s srcem in vedno z nasmeškom na obrazu. Rada kakšno rečeva v slovenskem ali kitajskem jeziku, če pa to ne gre, pa pridejo roke vedno prav.

V času zdravljenja sem spoznala njihove navade in običaje. Dr. Gong je bil pravi ljudski zdravnik, ki je znal zaigrati na glasbilo, zapeti njihovo ljudsko pesem ali pa pokazati plesne korake njihovega tradicionalnega plesa z zmaji. Jao je odpiral meridijane, Hu je uredil, da je izginil pritisk v glavi, dr. Qu pa me še danes razvaja z njegovo masažo.

Edita, 52

TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA IN DIABETES
Diabetes je potrebno obvladovati, ne obratno!

S pomočjo tradicionalne kitajske medicine mi je uspelo to, da sem že sedmo leto brez dodatka inzulina. Diabetes tipa 1 so mi odkrili pri štirinajstih letih kar je takrat predstavljalo veliko težavo za mladega fanta in perspektivnega športnika. Kaj kmalu po odkritju diabetesa smo s starši stopili v stik z doktorjem TKM v Mariboru in pričeli z izvajanjem terapije. Terapije so pomagale v smislu izboljšanja delovanja endokrinega sistema, v prvi vrsti trebušne slinavke. S pomočjo pravilne diete, rednega gibanja in NE stresnega  življenja so prišli tudi rezultati. Sedaj obiskujem  terapijo dvakrat letno, spomladi in jeseni, kajti takrat je čas ko nam imunski sistem oslabi in posledično sladkorji v krvi zanihajo.
S prve roke lahko povem, da je potrebno spremeniti način življenja, pokazati pravi karakter tudi takrat, ko je najtežje. Diabetes moramo obvladovati in ne obratno! Nedavno na redni kontroli v Ljubljani so izvidi pokazali poslabšanje stanja, ampak sem se zavedal, da je bila težava samo v meni. Diabetes mi je rahlo ušel izpod nadzora in hitro se je pokazal odziv telesa. Na srečo sem popravil napake in se je stanje vrnilo na normalo. Čeprav se diabetes ne da pozdraviti lahko s pomočjo alternative, prehrane in gibanja izboljšamo stanje ali vsaj zaustavimo poslabšanje.

Igor, 18

Na kitajsko tradicionalno medicino sem  se obrnila po nasvetu mame, pa prav tako zato, ker mi uradna medicina nekako ni uspela pojasniti vseh zdravstvenih težav. Namreč imela sem težave in še jih občasno imam z želodcem (refluks, gerb). Prav tako imam endometriozo, kar je skoraj onemogočilo zanositev po naravni poti. Tako sem se podala na pot zdravljenja z tradicionalno kitajsko medicino. Po 60 terapijah se je stanje drastično izboljšalo, kar se tiče želodca je veliko boljše, moram  reči skoraj brez težav. Če omenim težave glede neplodnosti, pa je zgodba naslednja. Za sabo imam en neuspešni postopek umetne oploditve, v katerem so bili tudi zarodki zelo slabi. Po 5 mesečnem zdravljenju s tradicionalno kitajsko medicino, sem šla ponovno v postopek umetne oploditve. Rezultati so bili veliko boljši, saj sem v tem postopku imela 5 zarodkov visoke kakovosti in prišlo je do dolgo pričakovane nosečnosti. Zato se zahvaljujem vsem, ki so bili na kakršen koli način vpleteni v moje zdravljenje. Predvsem pa toplo priporočam treatma vsem, ki imajo podobne težave, vendar je potrebno vztrajati, saj rezultati niso vidni čez noč.

Tea, 28

Zelo priporočam tradicionalno kitajsko medicino. Prišla sem zaradi obrabe ramenskih sklepov in kalcija. Ramena so se mi popolnoma pozdravila in do danes ne čutim več bolečin. Še vedno po potrebi obiskujem terapijo in vzdržujem to stanje. Hvala!

Jelka, 62

Po desetletju zdravljenja z zdravili proti visokem krvnem tlaku, sem se odločila, da preneham z jemanjem tablet in poskusim z zdravljenjem tkm. Tablet ne jem več in še se zdravim.

Marjeta, 37

Sem sem prišla po nasvetu prijateljice, ki je imela zelo dobro izkušnjo. Mislila sem koristit le nekaj masaž, a me je zelo profesionalen odnos spodbudil k daljši terapiji. Želim vam še veliko uspešnega dela in zadovoljnih strank!

Irma, 53

Prišla sem zaradi bolečin. Moram priznat, da mi te terapije pomagajo in upam, da bom še kdaj prišla. Vedno sem deležna toplega sprejema.

Dragica, 68

Zelo sem srečna in zadovoljna, da sem prišla v ta center. Z vsemi terapijami sem zelo zadovoljna, predvsem pa s strokovno podkovanim osebje. Čestitam jim za vse kar dobrega počnejo. Škoda je edino, da niso tudi v Murski Soboti, bi imeli ogromno obiskov. Zelo sem zadovoljna in hvala jim za njihove terapije, ki mi olepšujejo življenje.

Nada, 40

Bolečine v križu in nogah so po zaslugi zdravnika tradicionalne kitajske medicine v roku dveh mesecev prenehale.

Silva, 35

Presrečna sem, da mi je tkm in predvsem doktor tako pomagal. Po operaciji tumorja na možganih sem imela hude krče po telesu, otekle so mi noge, zredila sem se in bila sem brez volje. Naša medicina mi ni znala pomagat. Brez pričakovanj sem začela s terapijami tradicionalne kitajske medicine. Otekline so hitro izginile, vonj in okus sta se mi povrnila, začela sem izgubljati kilograme.

Ksenija, 42

Kdor ima težave s križem iz srca priporočam. Hvala!

Helena, 44